Teamontwikkeling

Voor: Teams of afdelingen
Duur: Maatwerk
Intake en projectvoorstel

Welke behoeften heeft de organisatie en het team waarvoor teamontwikkeling wordt ingezet en wat willen we ermee bereiken? Dit is het uitgangspunt voor een maatwerk ontwikkelplan om jouw team te begeleiden. De trainingsmix, programmering en werkvormen bepalen we samen. Het gaat erom dat medewerkers leren en zich blijven ontwikkelen, en dat de toekomstgerichte ontwikkeling duurzaam kan voldoen aan de behoeften van de klant en de organisatie.

Dit maatwerktraject wordt ingezet om een complete afdeling of (sub-)team beter te laten functioneren. Afhankelijk van de intake gaat dit traject sneller of langzamer en komen er meer of minder onderwerpen aan de orde. De theorie van Tuckman neemt een belangrijke plaats in als basis voor de te volgen stappen. Ook Lencioni, Belbin, Covey kunnen aan bod komen.

Pepijn

Teamtypologieën

Pepijn

Binnen het team zijn verschillende mensen aan het werk. Elk heeft eigen taken en verantwoordelijkheden, maar ook een eigen rol binnen dat team. In de training Teamtypologiën gaat de trainer met het team op zoek naar welke rollen binnen (en buiten) het team actief zijn, hoe iemand vanuit de rol graag benaderd wil worden en hoe deze persoon vanuit die rol anderen zal willen benaderen.

Samen met de trainer gaat de groep op zoek naar de beste manieren om met elkaar om te gaan om zo (nog) plezieriger (en effectiever) samen te kunnen werken. Belbin, Leary en de DAS-typologie komen aan bod.

Voor: Teams of afdelingen
Duur: 4 dagdelen
Vorm: Interactief, 6 -12 deelnemers

Teambranding

Voor: Teams of afdelingen
Duur: 2 dagdelen (+1 optioneel)
Vorm: Interactief, 6 - 12 deelnemers

Teambranding is een training die aan de identiteit en imago van het team werkt. In deze training gaat de trainer met de groep op zoek naar antwoorden op de vragen wat het team bijdraagt aan de organisatie en welke waarde het toevoegd voor de klant, wie ze met elkaar als team willen zijn en hoe het team nu binnen de organisatie gezien wordt.

De training is interactief en op sommige momenten zeer intensief. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ‘Het Goed en Het Kwaad’ (over gedrag wat binnen het team speelt wat positief of juist belemmerend is voor de samenwerking en succes) en ‘Over de streep’, een oefening die veel vraagt van deelnemers en inzichten geeft hoe mensen zich binnen het team/de organisatie voelen.

Pepijn

Teamdagen faciliteren

Pepijn

Naast het verzorgen van specifieke teamtrainingen, is Van Rijen Training & Advies ook in te zetten in het faciliteren van teamdagen. Samen met leidinggevende en/of HR kan een teamdag vorm worden gegeven. We maken hierbij gebruik van uitgebreide ervaring en creatieve samenwerkingspartners indien nodig.

Van Rijen Training & Advies zal de dag aan de hand van de intake voorbereiden en (al dan niet in samenwerking met leidinggevende of teamleden) vormgeven. In de intake wordt bepaald wat de doelen voor de dag zullen zijn en hoe we deze het beste kunnen realiseren.

Doel: Teams of afdelingen
Duur: Maatwerk
Intake en voorstel

Van Rijen Training & Advies,
aandacht voor ontwikkeling!

Heeft u na het bekijken van de website ook aandacht voor ontwikkeling, groei en doelstellingen voor uzelf, uw team of de hele organisatie?
Pepijn

Laatste nieuws

Neem contact met mij op

Reigerstraat 19, Bergen (L)
06-24 09 61 73
info@vanrijentraining.nl


© 2018, Van Rijen Training & Advies
alle rechten voorbehouden